OPLEIDING ACT VOOR POH-GGZ

In deze driedaagse opleiding leer je op praktische & interactieve wijze hoe je ACT toepast op een manier die zowel bij jou als bij jouw cliënten past.

De opleiding

In deze unieke opleiding leer je de Acceptance and Commitment Therapy aan de hand van de ACT Matrix. Deze matrix geeft jou en jouw clienten op een overzichtelijke manier direct inzicht in wat er wel werkt en waar iemand nog tegenaan loopt. Ideaal voor therapeuten die persoonlijke aandacht voor de client belangrijk vinden, en die in korte tijd stappen willen zetten samen met de client.

De Matrix vormt de kapstok vanuit waar we in 3 dagen tijd veel ACTieve ervaringsgerichte oefeningen doen, metaforen uitwerken en casuïstiek ingebracht wordt. Het streven is om de psychologische flexibiliteit van jouw cliënten te vergroten. ACT is daarmee niet alleen een behandelmethode maar ook een manier van leven. Om ACT bij cliënten toe te kunnen passen, is het belangrijk om deze methode ook zelf te ervaren. Zodra je ACT op jezelf kunt toepassen, is het overbrengen op cliënten een stuk eenvoudiger en leuker.

Na 3 dagen ben je in staat om ACT toe te passen bij jouw clienten. Je bent natuurlijk nooit uitgeleerd, maar deze dagen krijg jij zoveel waardevolle kennis, praktische oefeningen en inspiratie, waardoor jij met jouw opgedane tools en technieken direct verder vooruit kunt in de praktijk.

 
 

Wat krijg je?

 • De opleiding bestaat uit drie dagen van 6 uur. (incl. lunch) met veel ruimte voor persoonlijke inbreng en aandacht

 • Een dynamische afwisseling tussen theorie, praktijk, video’s en metaforen

 • Je krijgt een map vol oefeningen, metaforen en scripts mee, zodat je er na de eerste dag direct mee aan de slag kunt

 • Samen met collega POH’ers en therapeuten wissel je ervaringen uit en inspireer & adviseer je elkaar over hoe de opgedane tools en technieken het beste werken in jouw praktijk


  Kortom, je zult ACTief oefenen en uitproberen zodat jij kan bepalen wat voor jou en jouw doelgroep het beste werkt! We switchen tussen serieuze zaken en een lichte, plezierige aanpak. Daarbij houden we altijd rekening met de leerbehoeften van deelnemers.


Accreditatie

Voor de opleiding ACT voor POH-GGZ krijg je 15 accreditatie punten.

 

ACCEPTANCE & COMMITMENT THERAPY

ACT Methode

ACT is een relatief nieuwe & bewezen methode uit de gedragspsychologie en helpt je psychologische flexibiliteit te vergroten.

Minder stress

Hoe groter je psychologische
flexibiliteit, hoe beter je kunt omgaan met stress, werkdruk en onvermijdelijke tegenslagen.

Meer betekenis

Hoe groter je psychologische
flexibiliteit, hoe sneller je geneigd bent om de dingen te doen die écht
belangrijk voor je zijn.

ERVARINGEN VAN DEELNEMERS

Je mag ons het hemd van het lijf vragen over de opleiding. Maar de meest waardevolle informatie komt van deelnemers die zich al eerder bij de Training Farm hebben aangesloten.

Steven-van-Rijn-review.png

Steven van Rijn

Wat deze opleiding goed maakt is dat de stof direct toepasbaar en duidelijk is. Daarnaast was het erg fijn dat er werd ingespeeld op de vragen en behoefte van de deelnemers.

Kees-Sant-review.png

Kees Sant

Deze actieve opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik ACT in mijn dagelijkse praktijk kan toepassen en dat ik de bijbehorende tools direct kan inzetten.

Bernadette-Smits-review.png

Bernadette Smits

Ik was op zoek naar meer kennis over ACT, de ACT matrix en hoe je waarde-gericht werkt. Dankzij de opleiding is dit gelukt en het ‘ruikt’ naar meer!

ACT MATRIX

 

Wat in de opleiding aan bod komt

De thema's die aan bod komen zijn verweven in de ACT Matrix. Dit model verbindt mindfulness met toegewijde actie en heeft als doel het verhogen van de psychologische flexibiliteit. De volgende vijf onderdelen worden hierin onderscheiden:

 1. Wat is voor jou écht belangrijk? Waarden

 2. Wat houdt je tegen? Fusie en Defusie

 3. Wat heb je al geprobeerd om van gedachten en gevoelens af te komen? Acceptatie

 4. Hoe ga je meer doen wat je écht belangrijk vindt? Toegewijde actie

 5. Hoe leer je mentale en zintuiglijke ervaringen op te merken?
  Je observerende zelf in het hier en nu

 

ACT Matrix

POH workshop (2).png
 
 

DATA & LOCATIES

 

De opleiding bestaat uit 3 dagen (10:00 tot 16:00) van elk 6 uur (incl. lunch). De opleidingsdagen zullen plaatsvinden op vrijdagen in Amsterdam en Utrecht.

 

DE OPLEIDERS

 
Mariska-Fissette-act-trainer.png

Mariska Fissette

Mariska is PSYCHOLOOG & GEDRAGSDESKUNDIGE en ACT-trainer en volgde opleidingen, cursussen en workshops bij de beste ACT-experts (o.a. Russ Harris & Steven Hayes) in de wereld. Daarnaast was ze voordat ze de Training Farm oprichtte zelf werkzaam als POH-GGZ’er. Ze is ervan overtuigd dat gezond zijn en je gezond, energiek en positief voelen een combinatie van factoren is. Wanneer we ons niet goed voelen gaan we vaak óf gezond eten of sporten óf we zoeken specialistische of psychologische hulp. Met haar trainingen en coaching helpt ze je bewustzijn te creëren over de invloed van zelf-compassie op je algehele gezondheid. Maar ook over hoe Mind en Body met elkaar in verbinding staan. En, hoe je dit alles kunt toepassen in je dagelijkse leven.

Jop Haverkamp

Jop Haverkamp is ACT TRAINER, LEIDERSCHAPSTRAINER bij Van Harte & Lingsma en volgde ACT opleidingen, cursussen en workshops bij onder meer Russ Harris. Hij is mede-oprichter van de Training Farm waarbij hij mensen traint en coacht hoe ze meer kunnen doen wat ze écht belangrijk vinden en hoe ze handiger om kunnen gaan met spanning en stress. Als Jop even niet bezig is met trainen dan is hij bij vrienden of aan het zwemmen. Ook maakt hij graag lange hikes, doet aan yoga en probeert graag nieuwe dingen uit als windsurfen en cabaretlessen.

 

JA, IK MELD MIJ AAN!

 
Opleiding ACT voor POH-GGZ (15 accreditatie punten)
970.00

Meld je nu aan!
Er zijn nog een beperkt aantal plekken beschikbaar.

* Meld jij je samen met 2 andere collega’s aan? Dan krijgen jullie alledrie 10% korting. Stuur een mail met jullie contactgegevens naar info@trainingfarm.org.

*Prijs is exclusief btw.

Quantity:
Ja, ik meld mij aan & betaal direct!

OF