Waardoor raak jij in een flow?

Waardoor vergeet jij te eten en te plassen?

We hebben het allemaal wel eens: Je schrikt op van waar je mee bezig bent en komt erachter dat het buiten al donker is. En dat je al een uur geleden op je afspraak had moeten zijn. En onwijs nodig naar de wc moet. Al heel lang.

Je zat zo lekker in je flow.

Ik kan echt opgaan in zwemmen. Baantjes trekken en dan helemaal de tijd vergeten. Om er vervolgens door de badmeester uit te worden gevist. Oeps. En dat voor iemand die overdreven van het time-managen is. Of als ik boeiende gesprekken heb met mensen. Ik ben dan zo aan het luisteren en kletsen dat ik totaal op kan gaan in het gesprek. Je moet me een aantal keer roepen voor ik je hoor. Kan heel vervelend zijn voor anderen. Weet ik. Maar oh wat is het toch prettig om in zo’n flow te zitten. Het gaat eigenlijk niet perse om de activiteiten op zich. Het gaat meer om de waarden die erachter zitten. Ik vind het bij zwemmen heerlijk om actief bezig te zijn en nieuwe dingen en technieken te leren. Als ik met mensen in gesprek ben, vind ik het heel fijn om verbinding met anderen aan te gaan. Er zijn dus genoeg andere activiteiten die ik zou kunnen doen om actief te zijn of te connecten met mensen om me heen. De activiteit op zich is een uitvloeisel daarvan.

Door welke activiteiten vergeet jij de wereld om je heen?

Wat brengt jou in jouw flow? Waardoor vergeet jij de tijd? Waardoor vergeet jij te eten en naar de wc te gaan? En minstens zo belangrijk: Wat zijn de waarden hierachter die je kunt ontdekken? Want juist die waarden kun je ook ergens anders weer inzetten. Super handig als je wilt weten wat jou drijft, wat bij jou past en wat er voor jou echt toe doet.