TWIJFEL JIJ OVER WAT JE ÉCHT WILT?

Wij, Jop Haverkamp en Mariska Fissette, gaan graag met jou de uitdaging aan. In 2015 zijn wij de Training Farm gestart omdat steeds meer twintigers en dertigers niet goed weten wat ze écht willen en tegelijkertijd last hebben van stress en een te hoge werkdruk.  Burn out klachten nemen jaarlijks toe en we kennen allemaal het fenomeen 'het Dertigers Dilemma.' 

Tijd voor een nieuwe aanpak... 

 
 
ons-verhaal-over-ons
 
 

MAAR HOE?

Want bij ons zelf ging het eigenlijk net zo. We wisten ook niet goed wat we wilden en waren vaker gestresst dan gewenst. We deden er van alles aan om van deze stress af te komen. Het was simpel om hiervoor 'oplossingen' te vinden. Je hoeft maar 'minder stress' of 'meer geluk' te googlen en de resultaten zijn eindeloos. Zo lazen we tig zelfhulpboeken, probeerden we vooral zoveel mogelijk positief te denken, volgden braaf de tips uit psychologische magazines op, zaten we 10 dagen op stilte retraite te mediteren, namen we deel aan een mindfulness training en namen we loopbaan coaches in de arm die een dozijn carrière testen op ons afvuurde. Allemaal in de hoop om van stress, negatieve gedachten en andere klachten af te komen. En natuurlijk ook om nou eens helder te krijgen hoe we de baan van onze dromen konden realiseren.

CONCLUSIE

Het leverde weinig resultaat op. Sterker nog: We voelden ons misschien wel minder goed dan voor deze zoektocht. We werden aardig moedeloos en hadden steeds minder zin om weer iets nieuws te proberen.

DE OMSLAG

Toen kwamen we via een bevriende psycholoog in Australië in aanraking met een vrij nieuwe en innovatieve methode. Een aanpak die indruist tegen de meest gangbare methodes die zelfhulpboeken, coaches en psychologen hanteren. Deze methode heet de Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Het werd direct duidelijk waarom de methodes die we tijdens onze zoektocht ondergingen niet werkten. Allemaal leerden ze ons om het gevecht aan te gaan om stress, negatieve gedachten en pijn te elimineren, te onderdrukken of om te buigen naar het positieve. Steeds meer onderzoek wijst uit dat deze manieren op lange termijn bijna nooit werken. Sterker nog, deze methodes kunnen het probleem zelfs verergeren. De ACT methode heeft een andere aanpak. Bij deze methode train je je brein om het gevecht te staken. Want constant vechten tegen stress, negatieve gedachten en pijn gaat ten koste van een vitaal en waardevol leven. Hier konden we ons erg in vinden want dit hadden we aan de lijve ondervonden. Door het gevecht te staken krijg je een keuze wat je met bepaalde gedachten en gevoelens doet. Op deze manier leer je beter focussen op de dingen die je wél kan controleren en veranderen. 

Na diverse trainingen in ACT konden we deze innovatieve methode al gauw op veel vlakken toepassen, zowel bij onszelf als bij anderen. We leerden beter om te gaan met onze stress en negatieve gedachten zodat ze minder invloed hebben op onze acties. Al gauw verhelderden we wat we nu echt willen in ons leven en hoe we dit kunnen bereiken. We leerden meer te leven naar onze waarden. We zijn onze droom achterna gegaan. We hebben onze baan opgezegd, zijn naar Sydney verhuisd voor ruim een jaar en hebben uiteindelijk al reizend door Fiji, Nieuw- Zeeland, Australië, Vietnam, Maleisië, Nepal en Frankrijk de Training Farm opgezet. Zo zaten we op een van de mooiste stranden op Fiji te brainstormen over ons logo, bespraken we al kanoënd door Tasmanie ons filmscript, schreven we in een theehuis ergens hoog in de Himalayas ons businessplan, gaven we onze eerste trainingen in Sydney en perfectioneerden we onze website in Frankrijk. Soms voelden we ons goed en soms ook niet. Soms hadden we positieve gedachtes en soms negatieve. We merkten dat werken niet meer als werken voelt omdat we doen wat we belangrijk vinden en weten hoe we hier effectief stappen in kunnen zetten.

ANNO, 'NU'

 
 
Inmiddels hebben we ons verder gespecialiseerd in ACT. We combineren dit met Jop’s ervaring als ontwikkelaar van trainingen en prijswinnende internationale e-learning programma's en met Mariska’s kennis en ervaring als psycholoog. Op innovatieve en creatieve wijze willen wij jou meer laten doen wat echt belangrijk voor je is. En we willen je effectiever leren omgaan met stress, werkdruk en negatieve gedachten. Hopelijk kunnen wij jou ook inspireren tijdens een van onze trainingen of coachingsessies en wordt ook jouw carrière hierdoor rijker, waardevoller en betekenisvoller.


Jop Haverkamp, Trainer | Coach | Mede-oprichter (34)

Jop-Haverkamp-Training-Farm-Trainer-E-Learning
Life is either a daring adventure, or nothing
— Helen Keller

 

Ik ben Jop Haverkamp, mede-oprichter van de Training Farm en ik heb me de afgelopen jaren veel bezig gehouden met het ontwikkelen van verander-programma's voor uiteenlopende bedrijven. Bedenken hoe mensen op een zo leuk en interactief mogelijke manier leren veranderen, vind ik super boeiend. Na een aantal jaren voor een werkgever gewerkt te hebben waagde ik de sprong in het diepe: Starten met de Training Farm en gaan doen waar ik écht blij van word, wat helemaal past bij waar ik voor sta: Mensen van mijn eigen leeftijd helpen om het beste uit zichzelf te halen voor een leven dat zij willen leiden. Op een creatieve manier, met de nieuwste inzichten. To the point, van deze tijd, serieus maar ook met een knipoog. Geen geiten-wollen-sokken-aanpak of 'wabi kebabi' verhaal, zoals ik dat noem.

En volgens mij is daar vraag naar. Tijdens mijn werk ontmoete ik ontzettend veel mensen die eigenlijk niet doen wat ze werkelijk belangrijk vinden. Ik sprak zoveel mensen die op zoek zijn naar een gelukkiger leven maar vaak het tegenovergestelde doen. En dat is zonde. De ACT-methode waar we mee werken, vind ik onwijs boeiend. Ik geef er mijn eigen draai aan door onze trainingen heel interactief te maken. Als ik even niet bezig ben met de Training Farm, dan ben ik bij vrienden of aan het zwemmen. Ook maak ik graag lange hikes met kamperen, doe ik aan yoga en probeer ik nieuwe dingen uit als windsurfen en cabaretlessen. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!

Meer info zie: Linkedin profiel

Mariska Fissette, Psycholoog | Trainer | Mede-oprichter (32)

Mariska-Fissette-psycholoog-trainer-coach-Training-Farm
Success is not final. Failure is not fatal. It is the courage to continue that counts.
— W. Churchill

Ik ben Mariska Fissette en ik ben van nature geïnteresseerd in wat mensen drijft. Mensen motiveren om iets buiten hun comfort-zone te gaan en het beste uit hun leven te halen, vind ik leuk. Dit is dan ook de rode draad door wat ik de afgelopen jaren heb gedaan. Ik hou van een persoonlijke, vernieuwende en creatieve aanpak. Precies wat ACT heeft. Ik was dan ook erg blij toen ik in 2014 van de ACT methode hoorde. Body & Mind worden gecombineerd in deze aanpak: Mindfulness oefeningen om meer ‘in het nu te zijn’ gaan hand in hand met een nuchtere hands-on aanpak voor committed action. Vanaf toen heb ik me verder verdiept in deze methode. Ik woonde in Sydney waar ACT al bekender is en kon zo trainingen volgen bij experts.

Tijdens de reis daarna door Australië, Nepal en Frankrijk, werkten we het idee uit waar ik voorheen vooral van droomde: de Training Farm opzetten. Nu kan ik bezig zijn met mijn passie: Mensen helpen bij het verhelderen van hun waarden en deze omzetten in actie. Ik hou ervan om nieuwe dingen te verzinnen, problemen te analyseren, mensen met elkaar in contact te brengen en trainingen te ontwikkelen. En dit kan nu allemaal! In mijn vrije tijd zwem ik graag, ben ik bij vrienden of plan ik een nieuwe reis. Ik hou van Sky-diven en spring met een lach het vliegtuig uit, maar zet me op een mountainbike en je kunt me wegdragen... Zo zie je maar dat ieders comfort-zone anders is.


 

Meer info zie: Linkedin profiel