Maak van 2017 jouw jaar

Maak van 2017 JOUW jaar

Hier volgen 3 nieuwe tips om van je goede voornemens voor 2017 een succes te maken. Om ze niet halverwege januari te laten verzanden. Maar om ze te laten slagen. Voor je het weet heb je er hele nieuwe gewoontes bij. Succes gegarandeerd.

De eerste 3 tips gemist? Klik hier

4. Zoek support

Wie kan jou helpen om je goede voornemen te laten slagen? Met welke vriend, kennis, buurman, familielid, coach of trainer kun je jouw doelen en wensen delen? Heb je iemand in je netwerk die je kan helpen, of moet je juist je netwerk gaan uitbreiden? Is het handig dat je een directe vriend vraagt om je te helpen, of is het voor jouw goede voornemen beter om een onafhankelijk persoon te benaderen? Vraag iemand die jou kan uitdagen en aanmoedigen. Misschien is er wel een groep of een cursus die jou kan helpen bij het bereiken van jouw doel.

5. Ga na wat jou in de weg staat

Welke obstakels kom je hoogstwaarschijnlijk tegen bij het uitvoeren van je plannen? Welke drempels zijn er nu al en welke ga je waarschijnlijk nog tegenkomen? ‘Forewarned is forearmed’ dus speel er nu alvast op in. Ik had bijvoorbeeld een tijd terug het voornemen om meer plantaardig te eten. Ik at al nauwelijks vlees maar het leek in eerste instantie gek om ook zuivel, eieren en andere dingen te schrappen. En het leek duur, bewerkelijk en tijdrovend. Door een boek met superlekkere recepten, wekelijkse bezoekjes aan de markt en tijd inplannen om te koken was dit uiteindelijk niet zo'n groot probleem als dat ik dacht.

Dus vermoed je nu al dat je dat geld voor een sportschool straks niet hebt; bedenk dan hoe je aan het geld komt. Of ga na of er alternatieven zijn om actief bezig te zijn. Voorzie je tijdgebrek? Hoe zorg je er toch voor dat het in je volle agenda past? Als je geen enkele manier ziet om de drempel weg te werken, wijzig je doel dan naar een meer realistisch voornemen.

6. Verminder de concurrentiestrijd

Een van de meest voorkomende drempels is activiteiten die met elkaar de competitie aangaan. Ze strijden om jouw aandacht, geld, energie en tijd. Vraag jezelf af of er inderdaad een competitie ontstaat tussen verschillende dingen in je leven; partners, kinderen, werk en andere dingen die ook je aandacht vragen. En zo ja: Wat heb je ervoor over om toch je goede voornemens voort te zetten? Wat geef je op, wat ga je minder doen en waar zeg je ‘nee’ tegen om meer tijd te creëren voor je goede voornemens?

Neem de tijd om goede voornemens te maken, maar vooral om te bedenken hoe je ze gaat uitvoeren. Meer succes gegarandeerd! Binnenkort deel ik de laatste 4 tips hoe je van 2017 JOUW jaar maakt.