Je onzekerheid delen, dat is een dingetje

Ellen (31) heeft sinds kort een man, huis en een kindje. Superblij en dankbaar is ze voor al deze mooie dingen. En toch mist er nog iets. Ze is op zoek naar een baan. Of opleiding. Op zoek naar wat ze nou echt wilt. Ze vindt zoveel leuk maar wat past nou echt bij haar? In haar blogs neemt ze ons mee in deze zoektocht.

Dapper zijn door je kwetsbaar op te stellen

Wat heb ik een geweldige reacties ontvangen op mijn vorige, allereerste blogbericht! Tips voor interessante workshops, ‘goede woordjes’ bij organisaties waar ik zomaar eens zou willen werken, uitnodigingen om samen te sparren. Reacties die me vast en zeker gaan helpen bij het vinden van de bomen in dat woelige bos. Fantastisch! En ik begon nog net niet te glimmen van trots toen jullie schreven me moedig te vinden. Jullie vinden het dapper dat ik zo eerlijk ben; mijn onzekerheid durf te benoemen én te delen.

Verzekerd effectief

Je onzekerheid delen, dat is ook wel een dingetje. Ik doe het niet graag en ik heb zomaar het idee dat ik daarin niet de enige ben. Dingen doen waarvan je weet dat je het goed kan, vertellen over dat wat gelukt is en je succesvol in bent; het gaat ons reuze gemakkelijk af. Over dat geslaagde sollicitatiegesprek – ha, dat zou mooi zijn – vertel je graag en dan uiteraard in geuren en kleuren. Van dat mislukte rijexamen maken we voor het gemak een niemendalletje. Met het versturen van mijn eerste blogbericht moest ik echt wel even een drempel – zo’n vervelende hoge - over. Het was zo eng als een blinddate of als de allereerste spreekbeurt of denk eens aan abseilen van de Euromast. Alleen bij het idee krijg je al klamme handen toch?

Gedachten als ' Wie zit er op mijn verhaal te wachten? Wat zullen ze wel niet denken? En vooral; Ik ben wel heel eerlijk… ' spookten door mijn hoofd. Vreselijk spannend vond ik het.

Het liefst zou ik willen dat iemand die vervelende gedachten en klamme handjes wegneemt. Door Jop en Mariska van de Training Farm weet ik dat dit jammer genoeg niet kan. Maar dat ik wel kan gaan voor wat ik belangrijk vind; schrijven, inspireren en dingen delen met jullie. En daar hoort een beetje kwetsbaarheid dus bij. Die vervelende drempels neem ik dan maar voor lief.  En wat bleek; ik kreeg supertoffe reacties!

“Dat leest als een trein.”
“Jaaaaaa, ik wil meer.”
“Wat schrijf je leuk, serieus.”
“Kan ik me abonneren?”

Meer van alles
Reacties om van te dromen! Wat ik schrijf, wordt gewaardeerd! En dat niet alleen, ze willen er meer van! YES! Flik-flak, olé! Dat motiveert! Om meer te schrijven, om vaker onzekerheid te delen. Om meer te doen wat ik eng vind. Het motiveert, voor meer van alles!

Liefs Ellen