Waar heb jij een Derrie Douche voor over?

 
Carriere-burnout-actie nemen
 

Hoe ver ga jij voor succes?

Wie kent het nog: De Droomshow? Als kind keek ik er graag naar. Mijn favoriete onderdeel was de ‘derrie douche.' Bij foute antwoorden kregen de kinders groene smurrie over zich heen. En natuurlijk, iedereen maakt fouten, dus ook de jonge deelnemers. Hierdoor moesten ze behoorlijk wat derrie doorstaan voordat ze een prijs in de wacht konden slepen. En eigenlijk geldt dat voor ons hele leven want everything s*cks at some time. En ja dat klinkt wellicht wat pessimistisch. En misschien denk je wel ‘dat mag wel wat vrolijker.’ Maar ik vind het eigenlijk wel een bevrijdend idee. Voor alle fijne, mooie, belangrijke dingen moet je weer andere zaken opofferen. Niks is 24/7 prachtig en fantastisch (al zorgde de derrie douche natuurlijk wel voor enige hilariteit). Niet in je werk, niet in je relaties, niet in je hobbies en niet wat betreft je gezondheid. Dus de vraag is: Wat vind je zo belangrijk dat je ervoor door het slijk wilt gaan? Als we ergens echt om geven, als we iets dusdanig belangrijk vinden en ergens succesvol in willen worden en blijven, dan gaan we er mee door. Ook al zorgt dit voor rot momenten, kl*te gevoelens, schaamte, falen en frustratie. En soms dus wat groene derrie, dat kan ook.

Wat heb jij over voor jouw dromen?

Hobbels, bobbels, drempels, putten en kuilen. Ze zitten allemaal in de weg om te voorkomen dat we gaan doen wat we echt belangrijk vinden. Als je een outstanding tech entrepreneur wilt worden, maar je niet met falen om kunt gaan, zul je het niet ver schoppen. Als je een professionele danser of zanger wilt worden, maar je kunt honderden afwijzingen niet aan, dan stapelen de burn-out symptomen zich op. Als je een vooraanstaande advocaat wilt worden, maar je wilt niet meer dan 30 uur per week werken, dan is een carriere switch wellicht een beter idee.

De vraag is welke ongemakkelijke, niet prettige ervaringen ga jij aan? Wil jij ‘s nachts doorwerken om te programmeren? Ben je in staat om je familie wens nog 10 jaar voor je uit te schuiven? Kun je het aan dat mensen om je lachen als je op het podium staat, opnieuw en opnieuw, totdat je de performance totaal onder de knie hebt?

Kortom: Waar heb jij een derrie douche voor over?

Bij de Training Farm, leer je niet om de derrie douche te vermijden. Wij gaan ervan uit dat iedereen onvermijdelijk met ongemak en vervelende dingen te maken krijgt. Dus we leren je hier beter mee om te gaan. Dit doen we onder andere met behulp van vernieuwde - niet zweverige - mindfulness technieken.  Zodat je kan (blijven) doen wat echt belangrijk voor je is. En dat zorgt voor een fijnere, betere carriere en een gezonder, rijker en betekenisvoller leven! Oke, onder het mom 'Practice what you preach' ga ik mezelf nu vermannen en binnen saaie administratie weg werken terwijl het buiten heerlijk 30 graden is (al vind ik dat beter dan een emmer groen spul over me heen krijgen). Anyway: Alles om de Training Farm te verbeteren en jouw carriere te Boosten! 

Wil je meer weten? Bekijk ons aanbod